Een weekje weg en leren over het leven, zoals het vinden van je levensopdracht!

Las Negras

Let op! Aanmelden is al mogelijk, wanneer de volgende data bekend zijn krijgt u een mail toegestuurd om uw deelname te bevestigen, mocht u dan niet kunnen kunt u nog annuleren. U kunt nog minimaal twee weken vanaf de mail annuleren. De annuleringstijd word verlengt wanneer de datum verder weg is, de uiterlijke annuleringsdatum word dan nader bekend gemaakt.

Waarom reizen met Koinonia?

Algemeen
Ieder mens heeft een levensopdracht! Dat is niet een thema waar je iedere dag mee bezig bent, maar wel een thema wat om aandacht vraagt! Wat zijn je doelen in het leven, wat zou je willen bereiken, waar liggen je uitdagingen? Dat zijn vragen waar we in de week in Las Negras samen met jou antwoorden bij zoeken!

iDNA-Scan
Wanneer je bent ingeschreven krijg je een paar weken voor vertrek een iDNA-scan aangeboden. Dit is vrijblijvend, maar je krijgt door deze scan meer inzicht in je talenten, je kracht en je uitdagingen. De uitslag van deze scan kun je tijdens je verblijf in Las Negras met een iDNA-coach bespreken. Het zal je zeker helpen om meer van jezelf te ontdekken en zichtbaar te maken en misschien zelfs nieuwe doelen te stellen voor je leven!

Ruimte voor jezelf
Tijdens je verblijf in Las Negras is er alle ruimte om ook je eigen weg te zoeken. Elke dag bieden wij een dagdeel een studiemoment aan. Een van de docenten zal dan een inleiding geven en naar aanleiding van deze inleiding is er gelegenheid om samen met de groep over het thema te spreken. Dit doen we meestal na het ontbijt. Na de lunch organiseren we wandelingen, een bezoek aan een speciale plek of je kunt heerlijk bij het zwembad van je rust en de ruimte genieten! In de avond eten we met z’n allen vanuit de typisch Spaanse keuken in een gezellig restaurantje in Las Negras, of gezellig in ons eigen hotel.
(vlees, vis, vegetarisch, alcoholisch of non alcoholisch)

Je kunt iedere dag zelf bepalen hoe je de dag in wilt delen. Doe je mee in de groepsactiviteit, dan is dat prima. Wil je liever even je eigen ruimte, dan is dat ook prima! Zelfs je eigen restaurant zoeken is een optie, je moet dan wel zelf de rekening betalen. Lesdelen worden uiteraard niet herhaald als je wat mist.
test

Voor wie zijn de reizen geschikt?

Onze reizen zijn geschikt voor mensen vanaf 18 jaar. Wij zijn er trots op dat zowel jongvolwassenen, volwassenen en senioren in dezelfde reisgroep genieten van deze reizen. Uit onze ervaring blijkt dat juist de samenstelling in de groep uit verschillende generaties een enorme positieve uitwerking heeft op de groep.

Soms gaan er ouders mee met een volwassen kind, soms gaan er echtparen mee, soms vrienden en vriendinnen, en vaak ook singels.

Waar gaan we naartoe?

Las Negras, een schattig dorpje in Zuid Spanje.
Je logeert in een werkelijk schitterend onderkomen waar je ook tijd genoeg zult hebben om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Kijk maar een op de web site: www.lasnegrascamps.nl

Wat zijn de thema's?

Interessante workshops over je levensopdracht, creativiteit vanuit muziek en levenswijsheid!
Samen delen, wandelen, eten, drinken, studeren, ontwikkelen!

Samen met Ralph en Ineke van Manen en Hans en Hans-Peter Groeneboer kun jij gaan werken aan je persoonlijke ontwikkeling en groei. Het wordt een week in het kader van 'verbinding' en groeien in het respecteren van onszelf en anderen.

Wat zijn de kosten?

Als stichting zijn wij graag transparant in onze prijzen.
Om deze reden volgt hier een korte samenvatting van het gehele kosten overzicht, wat voor ons onderbouwd dit in Zuid-Spanje te doen tegenover ergens in Nederland, waar het uit onze ervaring duurder is, zelfs met reiskosten inbegrepen.

Mocht u direct de prijs voor de aankomende reis willen zien kun u deze vinden onder het kopje "Wanneer gaan we?".

Hotelkosten a €75,- per dag, maal 6 = €450,-
Let op! Bij eenpersoons kamers eenmalig €150,- toeslag, in dit geval kost de week u €600,- aan hotelkosten.

Uitgebreid Ontbijt, lunch en diner (eten en drinken) €50,- per dag, maal 5 = €250,-

Training & Coaching kosten €30 per dag, maal 5 = €150,-
Hierbij zitten ook de kosten voor de cursusruimten.

Organisatie kosten eenmalig €100,-

Ticketkosten zijn per reis verschillend, tussen de €100,- en €250,-.
U kunt er voor kiezen om zelf te reizen, of een vlucht te boeken op het vluchtnummer dat wij bij de reis weergeven. Wanneer u met deze vlucht aankomt regelen wij voor u de transfer vanaf het vliegveld naar de bestemming en uiteraard ook weer de transfer terug. Wanneer u niet met de vluchten meegaat die wij benoemen bent u zelf verantwoordelijk voor uw transfers.

Totaal komt dit dus uit op €950,- excl. de tickets/reis.

Wanneer gaan we?

Let op bij het aanmelden
Annuleren kan alleen in noodgevallen en de administratieve kosten van €50,- moeten we helaas in rekening brengen. Na de uiterste inschrijfdatum is annuleren niet meer mogelijk. Voor het annuleren van de tickets moet u zelf een verzekering afsluiten. Informatie over de groepsticket krijgt u vanuit het kantoor voordat de reis begint.

Las Negras
Op dit moment is er geen nieuwe reis gepland.
U kunt wel alvast interesse doorgeven via de mail!

Ervaringen

De reis naar Las Negras met de uitdaging om te werken aan mijn levensopdracht heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik wil gaan doen. Ook mijn relatie met mijn vrouw heeft ons nieuwe inzichten gegeven waardoor we weer vliegen samen. Voor mij zijn puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Een super inspirerende reis vol liefde, lol en leer.
De uitdaging om mensen vleugels te geven door ze vanuit kennis en ervaring te vertellen dat ze zichzelf kunnen vinden en worden is in mij als een vuur wat altijd blijft branden.
Ik wil de komende tijd echt gaan leren om hier woorden aan te gaan geven voor een christen en een niet christen.

 Gert Breman


Wie ben ik zonder man en kinderen? Ik ben de spil van ons gezin en verlangde ernaar om even los te komen van alle dagelijkse bezigheden en te ontdekken ”Wie ben ik nog?”. Waar wil ik naartoe?
Het was thuiskomen in een warm bad! Heel veel gelachen, inspirerende gesprekken gehad, genoten van de prachtige muziek van Ralph van Manen, heerlijk gegeten en dat allemaal in een prachtig Hotel in een mooie omgeving met een heerlijke temperatuur. Dat allemaal beleven met een groep super bijzondere mooie mensen!
Met behulp van de IDNA-scan mocht ik naar mijzelf kijken en heb mijn uitdagingen en ook valkuilen leren kennen. Ik ben teruggekeerd met veel nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen rijker en ik heb beter zicht gekregen op mijzelf!
O ja! Ik kan weer iets afstrepen op mijn to do lijstje: bergwandelingen maken! Super genoten van de schoonheid van de natuur!
Ik zeg: Tot volgend jaar las Negras!!!!

 Sil K.


de reis naar Las Negras heeft mij geholpen om in een andere omgeving even weer dichtbij mezelf te komen.
Zoeken naar hoe kom ik tot mijn doel zoals Hij het heeft bedoeld? Mijn gebed was of Hij me wilde laten zien waar mijn krachten maar ook mijn valkuilen zitten...dit liet Hij dan ook heel helder zien.
Het was helpend maar ook confronterend toen ik (thuis) over na ging denken
De IDNA-scan heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven waarmee ik weer verder kan in de toekomst. De uitdaging is om hiermee aan de slag te gaan.
Een ontzettend leuke groep , leuke gesprekken, mooi onderwijs en veel plezier met elkaar gehad,top!!

 Alina Jongsma


“Bij elk afscheid wordt een herinnering geboren.
En wanneer ik aan deze reis terugdenk
komt er een glimlach op mijn gezicht en vreugde in mijn hart”.

 Tetske


Ik kan terug zien op een mooie week met een goed gezelschap, lieve mensen allemaal gemotiveerd om zichzelf zichtbaar te maken. We hebben veel gelachen maar ook gehuild! Mijn persoon heeft eerst tegen geprotesteerd: waarom moet dit in Spanje, dat kost nogal wat! Daarna toch enthousiast geworden. En zie nu wat het me heeft opgeleverd!
“Ontdek je levensopdracht” was het thema. Waar kom ik vandaan, waar sta ik, waar wil ik naar toe! Ik dacht dat ik dat voor mij zelf heel goed wist! Maar uit de van tevoren ingevulde IDNA scan kwam een pijnlijke ervaring boven. Een stukje bewust wording! Hier moest ik aan werken! Hoe los ik dit op? Antwoord door in verbinding te treden! Dan ben je onderweg naar huis al bezig om voor jezelf het plan van aanpak op de rit te krijgen.
Nu twee weken thuis en met mijn pijnpunt aan de slag, en het werkt ook om dat ik daar de gelegenheid voor krijg. Het lijkt wel of God een handje helpt! Ja , God is nabij! Dank je wel Koinonia!

 Gerke Hofstra


Om 4.30 uur in de vroege morgen ontmoeten we elkaar op Rotterdam airport. Zestien mensen die op reis gaan, om samen te werken aan hun levensopdracht! Dat klinkt zwaar, maar het is niet alleen een werkweek, het is ook een week van ontspanning! Samen nadenken over de zin van het leven, waar kom je vandaan? Welke invloed heeft dat gehad en waar ben je nu zijn uitgangspunten in het programma. En natuurlijk is het uitgangspunt verantwoordelijkheid nemen voor je toekomst! We reizen naar Las Negras, een klein stadje in Zuid Spanje! Een prachtig klimaat, een leuk hotel en een mooie groep mensen! We vliegen naar Alicante en reizen vandaar met de bus naar Las Negras. In het hotel aangekomen zoekt iedereen zijn eigen kamer. Daarna de eerste groepsbijeenkomst. Met het uitzicht op een prachtige Middellandse zee, een leuk stadje met witte huizen en prachtige bergen op de achtergrond spreekt iedereen zijn verwachting uit. De verwachtingen verschillen van de behoefte om zicht te krijgen op je levenslijn tot we zien het wel, ik weet niet wat ik kan verwachten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Ralph van Manen. Woensdag staan we onder leiding van Hans stil bij het thema waar kom je vandaan? Jesaja 61:1-10 gebruiken we om te spiegelen aan onze persoonlijke levensopdracht. Hoe ben jij vrij geworden, waar heb jij mogen treuren, hoe kun jij onrecht in de generaties ombuigen naar rechtvaardigheid in de toekomst? Donderdag worden we stilgezet door het verhaal van de Emmaüsgangers. Jezus stelt een vraag, waarvan Hij het antwoord al weet. Maar de vraag is bedoeld om mensen stil te zetten. Om betrokken te zijn bij elkaars leven en als kans om je levensverhaal te vertellen. Zo proberen we betrokken te zijn bij elkaars leven, leren we de juiste vragen te stellen en leren we ook taal te ontwikkelen. Er ontstaan prachtige dialogen, steeds weer aangevuld door een mooi lied dat Ralph zingt. We maken lange wandelingen onder leiding van Ineke van Manen, die samen met Carla ook de catering op een exclusieve Spaanse manier verzorgd. Hans-Peter bespreekt als coach de iDNA-scan, die iedereen thuis al heeft kunnen maken om persoonlijkheidsstructuren zichtbaar te maken, we zwemmen, wandelen en eten met elkaar. Donderdagmiddag bezoeken we het hippiedorp St. Pedro, waar we alleen te voet kunnen komen. Daar hebben we een mooie ontmoeting met een aantal hippies en verteld iemand van de groep waarom we in Spanje zijn. Ook daar ontstaat weer een mooie dialoog. Opgebouwd, bemoedigd, ontroerd en betrokken sluiten we zaterdag deze indrukwekkende week af. Unaniem enthousiast over wat we deze week met elkaar mochten beleven! De diepe betekenis van een ontmoeting! En een zeker voornemen om volgend jaar Las Negras 2 met elkaar te gaan beleven!

 Personeel Las Negras 2017