Momenteel bestaan er 5 supervisie groepen. Bestaande uit mensen die veelal werkzaam zijn in het pastoraat of werken als hulpverlener, coach of leidinggevende.

Supervisie

Supervisie

Op vijf verschillende locaties in Nederland organiseren we supervisiegroepen. Cursisten van de CCP kunnen vanaf het tweede jaar deelnemen aan zoín supervisiegroep. In deze informatiefolder vertellen we wat meer over het doel van supervisie en wat de meerwaarde hiervan is voor jou als cursist.

Waarom supervisie?

Voor iedere hulpverlener is het belangrijk om te kunnen sparren met collegaís over het vaak intensieve en ingewikkelde werk wat we doen, namelijk mensen begeleiden. In de begeleiding van mensen kom je vaak zo veel vragen tegen die niet gemakkelijk te beantwoorden zijn, situaties waarop je moet anticiperen, gevoelens die een cliŽnt bij jou oproept of themaís die jou zelf ook raken. Supervisie is de plek waar deze vragen en themaís aan de orde kunnen komen.

Hoe ziet een supervisiebijeenkomst eruit?

Aan de hand van casussen die de deelnemers inbrengen gaan we met elkaar heel praktisch aan de slag, door te oefenen met interventies, situaties na te bootsen in rollenspellen, maar ook contextuele themaís te (onder)zoeken en zichtbaar te maken die spelen in de casussen. Ook als je (nog) geen casussen hebt in te brengen is supervisie waardevol, want je krijgt ook de gelegenheid om bijvoorbeeld je eigen gezin van herkomst in te brengen of je eigen (contextuele) thema wat jou bezig houdt.

Professionaliteit

Als je opgeleid wordt tot pastoraal werker, draagt supervisie bij aan je professionaliteit. Casussen en/of jezelf onder de loep nemen geeft vaak veel richting aan de praktijk van het werk als pastoraal werker. Als pastoraal werker kun je je aansluiten bij de ACC, de Associatie voor Christelijke Counselors. Dit is een beroepsvereniging voor onder meer pastoraal werkers. Het volgen van supervisie is voor deze vereniging een vereiste, waarmee je je kunt accrediteren als counselor.
Meer informatie over ACC vind je op:
http://www.accnederland.nl/ [Website word herbouwd, binnenkort beschikbaar!]

Praktische informatie

Supervisie vindt plaats in groepen van 6-10 personen onder leiding van een ervaren therapeut/docent. Je kunt je inschrijven voor blokken van 4 tot 6 bijeenkomsten, de bijeenkomsten duren 2,5 uur en kosten 32,50 euro per bijeenkomst (150,- tot 225,- euro per blok). De bijeenkomsten vinden plaats eens per maand, op sommige locaties in de middag, op sommige locaties ís avonds. De dagen per week variŽren per locatie.

Aanmelden

Jaar:
Locatie:
Jaardeel:
Geslacht: Man Vrouw
Achternaam *
Voorletters *
Roepnaam *
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
Telefoon *
Mobiel
Emailadres
Geboortedatum *
Geloofsovertuiging
Vooropleiding:

 

Verzenden             * deze velden zijn verplicht